Tambure i klapska pisma u dvoboju na CMC festivalu

image
 

Vodičani će večer uoči revijalnog CMC festivala moći uživati u pravoj zabavi na Makina stageu. Naime, u programu pod nazivom "Klape vs. Tambure", koji počinje u petak, 13. lipnja oko ponoć i 15 minuta nastupit će klapa Godimenti te tamburaški sastavi Kas i Vranac.

Klapa Godimenti dugogodišnji su domaćini festivala, a prošle su godine duetom "Zagrlimo se k'o braća", koji su snimili s tamburaškim sastavom Džentlmeni, inaugurirali ukrštavanje klapske pisme i tambura na CMC festivalu. Godimenti svake godine nižu hitove, 2010. godine na CMC festivalu nastupili su s pjesmom "Ni koji misec, ni koji dan" (300.000 pogleda na YouTube-u), "Ona - Prošlost te odnila" bio je njihov adut 2012. godine (123.000 pogleda), dok je lanjski festival obilježila pjesma "Nazovi me svojim" odnosno duet s američkim košarkašem Jusom Ronom koji je skupio 540.000 pogleda.

Program "Klapa vs. Tambura" dobio je ime po tematskom bloku koji se prikazuje na CMC televiziji, a koji snažno doprinosi modernizaciji klapskog i tamburaškog glazbenog izričaja diljem Lijepe naše. Na krilima popularizacije klapa i tamburaških sastava, nastali su mnogi vrhunski glazbeni dueti kao što su primjerice suradnja Bosutskih bećara i klape Cambi iz Kaštel Kambelovca u pjesmi "Sad kada došla si", spomenuta pjesma "Zagrlimo se k'o braća" ili "Ja ću te uvijek voljeti" sastava Pleter i splitske klape Cambi. Bosutski bećari i Džentlmeni prošle su godine u Vodicama branili boje Slavonije, a ove će godine isto pokušati tamburaški sastavi Kas iz Osijeka te Vranac iz Vinkovaca.

Tamburaški sastav Kas osnovan je 2009. godine, a krajem prošle godine objavili su prvi album "Slušaj mene, nema greške". S tog su albuma uspješno objavili čak devet singlova, a najzapaženiji je odjek u javnosti imala pjesma "Nemoj reći ni riječ" (preko 100.000 pogleda) za koji je tekst napisala Uršula Tolj. Kasovci trenutno promoviraju novu, veselu pjesmu "Budi moja slatka djevojka" koju već krasi titula "ljetnog tamburaškog hita", dok će početkom jeseni objaviti duet s Nenom Belanom "Radosti mojoj nema kraja" za koju je već snimljen i video spot.

Mladi tamburaški sastav Vranac prvi put se na sceni pojavio 2012. godine i to na festivalu "Šokačke pisme" u Županji s pjesmom "Nema te" koja je oduševila slušatelje radijskih postaja u Hrvatskoj. Još veći uspjeh postigli su nepune pola godine kasnije s pjesmom "Laži medene" koja je otad zabilježila preko 360.000 pogleda na YouTube-u. Njihov aktualni singl "Netko samo moj" već se tri mjeseca nalazi na nacionalnoj top ljestvici CMC televizije, a na YouTube-u je skupila više od 135.000 pogleda. Tamburaški sastav Vranac karakterizira spoj iskusnih tamburaša i mladosti predvođenu odličnim vokalom najmlađeg člana Franje Sarića.

Za zagrijavanje prije ponoćnog klapsko-tamburaškog showa, TS Kas i TS Vranac zasvirat će pred Vodičanima i u 20 sati na Malom stageu CMC festivala.

Welcome to ladbrokes bonus codes information.